Ringgade 38, 6500 Vojens
+45 22184029

Nye regler for webshops fra 21 januar 2021

Nye betalingsregler for webshops

Fra den 21 januar 2021 skal alle webshops have en  2-faktor godkendelse. Det betyder at når du handler på en webshop, så skal man altid verificere sit køb med enten sms eller nem-id.  Det beskytter dit betalingskort mod svindel ved onlinehandel.

Hvad er en 2-faktor godkendelse ?

Vi ved alle at svindlere kan bruge dit Dankort, Visakort, Visa/dankort, Mastercard eller dine betalingsoplysninger til at købe varer på nettet for dine penge og det ønsker man jo gerne at undgå. Derfor bliver der nu indført et system som hedder 2-faktor godkendelse eller også  2-trins godkendelse, hvor du skal godkende det køb som du er i gang med. Det betyder at svindleren både skal bruge dit dankort/visa/mastercard og enten din telefon eller dine nem-id koder for at kunne handle og ikke kun dine kort data.

 Det kan foregå på 2 forskellige måder:

  • Via dit NemID.
  • Via en sikkerhedskode, du får på sms og et personlig kodeord.

Når du er ved at afslutte dit køb i onlinebutikken, bliver du overført til en sikkerhedsside. Her skal du bekræfte din identitet.

Bekræftelse via NemID

Godkender du købet via NemID, bliver du bedt om at indtaste dit NemID brugernavn og din adgangskode.

Bagefter skal du indtaste en kode fra dit nøglekort, din NemID nøgleviser eller bruge din NemID-app.

Vær opmærksom på, at du efter den 28. december 2020 ikke kan bruge dit NemID-nøglekort af pap til at godkende et køb, når du handler på nettet. Du kan i stedet bruge NemID-appen. Har du ikke en smartphone, kan du købe en NemID-nøgleviser hos Nets, eller du kan få tilsendt en engangskode via sms.

Bekræftelse via sms

Godkender du købet via sms, modtager du en sikkerhedskode via sms, som du skal indtaste sammen med dit personlige kodeord.

Du får en ny engangskode, hver gang du handler på en ny webshop .

Skal du bekræfte købet via sms, skal du have knyttet dit betalingskort til dit mobilnummer.

Det er vigtigt at du altid tjekker beløbet og virksomheden med de oplysninger du har, før du gennemfører betalingen. Dette gælder uanset, om du godkender et køb via sms eller via dit NemID. Så undgår du at blive snydt.

Du kan læse mere om hvordan  du kobler dit betalingskort til din mobiltelefon på Tænk’s hjemmeside

 

Det er vigtigt at du husker – ha ikke mobil og dankort i nærheden af hinanden

Nu når man skal bruge mobilen som godkendelse middel ved dette 2-trins godkendelse, så er det vigtigt at man ikke opbevarer sit betalingskort og mobil på sammen sted. Det betyder at du ikke skal have mobil og dankort i samme taske eller bruge en mobil pung. For hvis det bliver stjålet sammen, så kan tyven stadigvæk købe på dit kort. Derfor er det også vigtigt at du har en kode på din mobil, så det beskytter de data du har på mobilen.

 

Har du en webshop – hvad skal du så gøre ?

Har du en webmaster koblet på din webshop, så kan du spørge dem til råds og ellers så skal du høre din betalingsudbyder hvordan de sikrer at de nye regler er overholdt. Det er ejeres ansvar selv at sikre at deres webshop er lovlig.

Har du problemer med din webshop eller vil du gerne have noget rådgivning om regler, brugervenlighed eller andet. Så er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf: 22184029 eller på kontakt@wolfdesign.dk